Hoop

Brouwerij HOOP is gevestigd op een unieke locatie in historisch Zaandijk. Naast de brouwerij, waar we HOOP en Breugem bier brouwen, vind je hier een restaurant, proeflokaal en winkel. Een kijkje in de keuken van onze bierbrouwers is goed te combineren met bijvoorbeeld een vergadering, cursus, bedrijfsuitje en lunch of diner. In onze biertuin met picknickbanken, is het bij mooi weer goed toeven. 

Een uitstapje naar de Zaanse Schans is bij ons vandaan zó gemaakt. In het seizoen kun je gebruik maken van het voetveer tussen Zaandijk en openluchtmuseum de Zaanse Schans. Dit maakt deze locatie dan ook zeer geschikt voor een interessant en divers programma met een internationaal gezelschap. 

Het Woudt Huisje is een prachtig gerestaureerd pakhuis dat achter op ons terrein staat. Dit lichtgebouwde pand dateert waarschijnlijk uit 1878 en werd destijds, na het afbranden van de Zaandijker kerk, gebouwd. Over de functie van het bouwwerk in die tijd is geen eenduidige omschrijving terug te vinden. Het heeft waarschijnlijk gediend als opslag voor de kerk of maakte deel uit van de molenmakers werf van de firma Vrededuin.

Hoewel het pand van zichzelf geen naam draagt, staat het bekend als het Woudt huisje, vernoemd naar de laatste bewoner van het pand, Jan Pieter Woudt. Deze telg uit de bekende Zaandijkse familie van geschiedschrijvers woonde en werkte meer dan drie decennia in dit pand. Het verkeerde in een slechte staat en is in 2016 geheel gedemonteerd en gerestaureerd door Bart Nieuwenhuijs en Paul Aafjes. Nadien is het geheel weer op 20 meter van de oorspronkelijke plaats teruggeplaatst en heeft het de status van Gemeentelijk Monument gekregen.

Dit bijzondere pand is beschikbaar als verhuurlocatie voor (zakelijke) bijeenkomsten, zoals vergaderingen, workshops en etentjes. De begane grond is 35 m2 groot en voorzien van toilet, zithoek en vergadertafel. De ideale plek dus om bijvoorbeeld een dag buiten kantoor te vergaderen!

Op en om ons terrein aan de Lagedijk in Zaandijk vind je ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. Bovendien ligt treinstation Zaandijk Zaanse Schans op slechts 15 minuten loopafstand (treinverbinding tussen Amsterdam en Alkmaar).

Brouwerij

Eten en drinken

Giftshop

Borrel/
receptie

Rondleiding

(Familie)
feestwww.vergaderlocatieszaandam.nl is een initiatief van Brouwerij HOOP, Restaurant De Hoop Op dD'Swarte Walvis en Lab-44.nl Lees hier de algemene voorwaarden.